Our space

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

As a human centred design firm, the physical space we operate within is important to the work we do. Our offices in South Melbourne have been designed to cater for the variety of different needs we have. We need space to talk to our customers about their needs and problems, undertake research, observe and interview users and design solutions.

Our viewing room and meeting space where we hold co-design workshops and design sprints.

How did we achieve this?

Shout wanted to be confident that the device could be used intuitively by volunteers to collect donations, and that people could make donations with confidence.

Our office is spread over three levels. The first floor, we have our meeting space, a room full of light that has the capacity to hold 12 comfortably. We use this floor to host workshops and design sprints, and so it contains all the technology required to facilitate these sessions. This space also works as the viewing room for usability testing and co-design workshops, with screens and audio providing our clients a clear view into sessions being performed in our testing lab. Our experience of small dark viewing rooms more conducive to sleep than working was solved. We created a bright, air-filled room in which whole teams can watch sessions together, capture insights, collaborate on the findings, have robust discussions and outline potential solutions.

Testing a concept in the context of its intended use provides valuable insights that are hard to reveal in a lab environment.

Lab-based testing was followed by contextual research, where charity volunteers used the BladePay™ device to take donations from the public in the Melbourne CBD.

By observing public interaction with the device in context, we were able to understand acceptance of the broader concept of donating with a card ‘in the wild’.